11.10.07

Trendspaning Paris

Mässa: Maison & Object, Sept 2007, Paris
Designshopping: Paris
Från: Carolin

1. Jag Älskar Zara Home i Paris. Bra priser o bra design.
2. I Danmnark har det länge varit modernt med ”shabby chick” men det börjar sprida sig till Sverige också har jag märkt. Danskarna själva börjar bli trött på den i alla fall designerna. Vi såg att detta tema på mässan smittat av sig på barnavdelningen, vitt o gammalt, stickat och virkat. Gulligt tyckte jag som svensk. Så shabby chick är en stor trend.
3. En en av de stora hallarna var det kolonialstil eller ethno chick eller vad vi ska kalla det. Lyxigt med stora läder soffor a la Engelskt. Troféer på väggarna som buffelhornen vi såg i Houston. Skelett av olika djur. Skinn på golven. Fossiler. Elfenben. Uppstoppade djur. Brun, beige, råvitt. E du med?
4. I foajen på mässan med det allra trendigaste var så klart fokus på miljön med återvinningsmaterial.Nordiskt med filt, ljust finnér, filtlampor. Naturmaterial. Pappkartonger som möbler o väggar. Återvinna gamla stolar = laga dem om sittplattan gått sönder ersätt den med en plexiskiva. Såg ett coolt mobilsmycke med en liten växt inuti från KATSHU. Kolla här.
5. I den trendiga avdelningen också en flört med 80-talet. Du vet gul, turkos, pastellrosa men de var alla lite skitiga... eller lite grått i dem.

0 kommentarer: