8.1.11

Fenomen 2010 / / / A must

Kanske startade det tidigare men ingen kan väl ha undgått allt ansiktshår som det senaste året gror lite varstans - inte bara i mäns ansikten.
 

På Esty får jag massa träffar bland annat dessa två:

the perfect stache - halsband



Mustaschens har även tydliga kopplingar till typografin: Fontstaches.

Moustach prints.


I Sverige skulle man kunna tro att det var med Mustaschkampen (2007), Cancerfondens kampanj för att  få svenska folket att engagera sig i kampen mot prostatacancer, som mustaschen kom på modet igen -
Den internationella motsvarigheten Movember lär ha fötts 2003 över några öl i Melbourne, Australien. Killarna ansåg att det var dags att återinföra mustaschen. Sin nya look motiverade de genom att samla in pengar till prostatacancer forskning. Idén fick internationellt genomslag men framför budskapet kom själva mustaschen att hamna i fokus inom mode, musik och design.


På catwalken i Paris bar modellerna inte bara feminint mode från Vivienne Westwoods utan även mustasch - kan vi dra slutsatsen att mustasch i framtiden inte längre är något bara manligt? Att skägg också är på tillväxt kanske beror på att männen väljer att tydligare markera att (mycket) ansiktsbehåring just är unnat dem. - Näste man till rakning, eller fortsätter ansiktsbehåringen växa 2011?


0 kommentarer: