13.6.08

Hemma hos Carrie

Det är visserligen hennes kläder vi älskar men visst är vi även, utöver garderoben, nyfikna på Carries lägenhet. Liksom klädstilen speglar den ju ens hem ens person och intressen. Alla vet väl att Carrie balanserar på höga Manolo Blahnik-klackar men att hennes gardiner lär komma från Marimekko är det få som vet.

När vi först återser tjejerna i filmen har de inte bara uppdaterat sina liv utan även sin stil. I Carries etta har dock tiden stått still. I motsats till hennes påkostade och färgstarka klädstil är lägenheten ett diskret hopplock av loppisfynd och personliga objekt.

Direkt möts man av Carries ”arkiv”, en bokhylla typ IKEA: Expedit med tidskriftsamlare i plywood överfulla med modemagasin. Mitt i rummet står ett trebentbord som påminner mycket om ett bord (med glasskiva) av Vladimir Kagan. Man kan även hitta varianten bradshaw cocktail table (passande namn!) hos Room & Board (beskrivs som "A Danish Modern-inspired design", kanske hittar man nått likande på närmre håll...). Passar även på att slänga in ett annat trebent bord från Vitra som jag gillar. Aidanstolen samt ett par 40-tals stolar samsas runt bordet. Liknande kan du säkert hitta på sommarens loppmarknader samt t.ex. hos Lauritz, Retro och Zimmerdahl. Där finner du säkert även Carries teak sideboard varpå inramade foton placerats. Get inspired!


0 kommentarer: