1.6.10

En semester dröm

Allt det inte blivit så mycket bloggande beror på att jag tagit några dagar semester eftersom min familj var nere och hälsade på och upplevt drömmen om Italien. En av våra bilturer genom Le Marches böljande landskap bar bland annat av till byn som via tv4 bokstavligen blivit känd som "Drömmen om Italien".
En blandning av modernt och rustikt harmonierar innanför väggarna på Diana och Theos Casa Onesti i medeltidbyn Lapedona. 
Rummen är inredda i svala i naturtoner men kontrasterande accenter av italiensk karaktär så som guldinramade speglar och glaskonor i taket.
I det toputrustade köket pryds långväggen av en jätte urtavla i metall som ser ut att plockats ner från byns gamla klocktorn.
Pärlan i huset är den nyrestaurerade orginalmålning i svitens tak.
På över 265 meters höjd bland takåsarna ligger terrassen med en fantastisk utsikt över kullarna och havet (som man når på bara 10 minuter med bil). Kan man bli annat än inspirerad på en plats som denna?

Bland "hus till salu" hittade jag den danska versionens B&B (som sändes i fjol). Så för 330.000 € kan den som är sugen uppfylla sin egen italienska dröm!

2 kommentarer:

Anonym sa...

jätte fint bed and breakfast

Anonym sa...

bra hotell