31.1.14

Teknik nörd?

Illustrator är allt jag använder! Min statiska sida utökas med lite användbara länkar. Så här lätt var det att komma på hur:

Basic inspiration

Om en hemsidan bör innehålla följande: grafik, innehåll, teknik och koncept, måste jag prioritera för att hålla min deadline. Innehåll tar massa tid. Leta upp, välja, fota och redigera bilder till portföljen kan ta månader därför skiter jag helt i den delen nu. Teknik, även det för tidskrävande. Då återstår grafik och koncept! Inspiration till mitt koncept började ta form när jag såg Kelli Andersons TED talk:

Utgångspunkt: mitt namn. "Det är så folk hittar mig i världen och står för mig"



Image / Identity

Min nya designer image inkluderar allt från personlig stil till grafisk profil. Eftersom min hemsida/online portfolio var så dåligt uppdaterad dolde jag bort den för ett par år sedan men är det verkligen bättre med inget alls?

Det besvärliga med en hemsida är att göra den. Antigen kan man göra sånna eller ej, då gäller det att man känner nån som kan eller så måste man lära sig. (Min gamla sida var i flash men det verkar ju jätte omodernt nu... )

Min idé är att göra något super enkelt, göra det själv och snabbt, max 24h. Minsta acceptabla resultat är en statisk sida alternativt en pdf. Nedräkningen börjar nu!





30.1.14

Klipp dej och skaffa ett jobb!

Lättare sagt än gjort... Men nu har det blivit dags att lägga i en ny växel i jobbsökandet, eller rättare sagt starta motorn. Jag har tagit det easy peasy och njutit av de extra månanderna av mammaledigt som jag fått sedan mitt gamla jobb slog igen portarna. Krisen och den höga arbetslösheten ger en trög arbetsmarknad så jag behöver en plan: 

1) "Klipp dej". Byta bort mammalooken mot ny designer image. 
2) Cv & Portfölj (svårt att imponera på framtida arbetsgivare med sina projekt i en skötväska)
3) Bli välorganiserad
4) Bygga nätverk