27.11.09

Just design/no budget

Vi är på bostadsjakt men det är svårt (omöjligt?) att hitta nått charmigt med både terrass i solläge, badkar, garage, nära till havet och stan, som passar vår budget. Igår trodde jag nästan att jag hittat det: High design/low budget, fristående hus på 80 kvadratmeter inkl. loft, två badrum, två terrasser…



För bra för att vara sant. Poliforms hus är bara ett koncept och kan därför inte heller köpas, bara möblerna och köket. Konceptet Low Budget framstår rätt tomt (bilderna talar sitt eget språk, stor glass vägg/fönster, solfångare, Varenna kök mm (exkl. tomt)), inte en endaste euro nämns. Fast att inspireras är ju gratis och mer low budget än så kan det ju inte bli.

Update: 30.000€ lär priset på inredning från Poliform / Varenna vara...

22.11.09

På tapeten

Ruggigt väder ute och myshelg i soffan med en film ur DVD hyllan, Lucky number Slevin. Även den som inte uppskattar ett twistat maffia drama men gillar stormönstrade tapeter finner filmen sevärd. Trenden håller i sig och nytryck av retro inspirerade mönster kompletterar sortimenten av bevarade originaltapeter. Letar du unika tapeter bör du absolut kika in hos Tapetorama. Tips: P1’s Ting berättar om tapeternas historia…

Hemma på vinden ligger några rullar 60-tals tapeter som jag tänkt sälja, intresserad?


18.11.09

Katastrof

Jag är svag för söta leksaker och Hello Kitty är en favorit som hängt med men nu börjar det räcka... Förut fick man leta på Internet, utomlands och i specialbutiker efter den lilla vita japanska katten, men så hände något och nu finns hon precis överallt. Det finns inte bara figurer, godis, kläder, klistermärken utan allt från smink till hemelektronik, som om det inte var nog:

Igår hittade jag till och med Hello Kitty i kyldisken som piadina (italienskt tunnbröd), jag tyckte det var lite långsökt men det var ingenting jämfört med vad jag sedan hittade. (Sanrio producerar årligen 6000 olika Hello Kitty artiklar, utöver det har 16000 licenser sålts till företag i 40 olika länder- via SR,P1: Stil)


Hello Kitty BB på Hau Sheng-sjukhuset i Taiwan.

Hello Kitty flyg, taiwanesiska EVA Airs speciella plan trafikerar linjen Taipei-Fukuoka, Japan.

Hello Kitty toapapper och Hello Kitty öl(?)

12.11.09

Caffelatte?

foto Davide Perini
BoConcepts hemsida möttes jag idag av min fina frukostmugg, designad av min vän Carolin Lindström. Upptäckte även att BoConcept just nu ordnar en designtävling där vem som helst har chansen att hamna bredvid Carolins samlingsmuggar i butikshyllan, samt vinna fåtöljen Imola.
Tävlingen pågår till den 31 december men redan finns fler än tusen internationella bidrag uppladdade i galleriet och fler lär det bli. Jag deltar nog, gör du?

8.11.09

DIY

Jag väntar fortfarande på att der här London baserade teamet ska lansera UCODO (User Co-Designed Object). Projektet som gör dig till co-designer låter verkligen spännade och har redan vistats på Science Museum i London. Jag läste först om projektet i Wired och den förste oktober var jag inte sen att kolla in siten – inte online, på twitter blev a few weeks till över en månad och jag är fortfarande lika nyfiken på 3d-mjukvaran online som tillsammans med rapid prototyping låter dig skapa och köpa egen designade objekt.

The joy of giving

Julhögtiden har till stor del kommit att handla om konsumtion. Är det ”det dåliga samvetet” eller just julens budskap om givmildhet som gör att det vid denna tid alltid dyker upp en mängd välgörenhets projekt?

Versace har denna månad just börjat sälja denna väska, designen är baserad på barns teckningar och gör varje exemplar är unikt. Intäkterna går till Starlight Children’s Foundation och via kinesiska One Foundation till behövande barn i den jordbävningsdrabbade provinsen Sichuan.

Speciella teddybjörnar, skapade av bland andra Prada, Dior och Miu Miu, kommer att auktioneras ut i Paris till förmån för Action Innocence som kämpar mot utnyttjandet av barn på internet. Via.

3.11.09

Influensa och förkylningstider

Vaccin eller ej, detta är medicin som kanske inte botar vare sig det ena eller andra men väl piggar upp och tröstar när man ligger ensam i soffan hela dagen, snorar och hostar och ser om gamla Gossip avsnitt (samt längtar efter lösgodis)."Apoteket" Happy Pills hittar man i Barcelona och konceptet har designats av Marion Dönneweg. Sött eller bara farligt förväxlande? Via.

1.11.09

Design spöken

Design är inte bara glada färger och snälla former, så här i Halloween tider passar det väl med inspiration från den mörka sidan. Låter du dig skrämmas av stora svarta spindlar och klibbiga nät, fladdermöss, snaror och djurkadaver?
Skelett i garderoben eller på väggen? Studio Job har designat tapeten Skeleton som finns hos Domestic.
1) Lider du av araknofobi är Ron Gilads spindellika lampa för Moooï inget för ditt hem. 2) stolen Zach - Habitat. 3) Noose Hanging Lamp av Marie Thurnauer. 4) Odödlig? Fladdermusfåtöljen från 1938 av Bonet, Kurchan och Ferrari-Hardoy. 5) Mer spindel nät Spider Woman av Louise Campbell - HAY. 6) Random ligth från Moooï. 7) Ektoplasma... Ghost Chair Collection av Drift.

Möbler som går igen. Maarten Baas har mer eller mindre kremerat flera välkända design möbler (Sottsass, Memphis: Carlton och Gerrit T. Rietveld: Red and Blue chair), hans favorit färg måste var kolsvart.