27.10.09

Mjölk är livet

Jag älskar vit, len, kall mjölk, det är något nostalgiskt med mjölk också. Jag minns speciellt mjölpaketen från min barndom med vita kor i rader som blev mindre och mindre längre ner på paketens sida. Dessa måste höra till de finaste mjölkpaketen, tyvärr hittar jag inga bilder… Andra nostalgiker glädjs nog åt att Skånemejerier nu plockat upp en gammal klassiker, tetran, med fräsch grafik i flera varianter från ID kommunikation. Via.
Tror att flera skulle fylla kylskåpet med mjölk om alla katonger var så här inspirerande.
1) Arla. 2) United Power för Milko. 3) Manhattan Milk. 4) Tokidoki packaging, vinyl figur. 5) Kartong från studio Raw-Edges. 6) designad av Tripple Red. 7) Milk av David Fung 8) Kawaii packaging.

22.10.09

Food design

Design och mat möttes för länge sedan i både köket, på matbordet och på tallriken. Men vad händer när man vänder på steken? Jaime Hayon är inte först med att mixa mat och design. Flera tycks de designers vara som inte fått höra – Lek inte med maten! Att korv skulle passa så bra som inredning är dock lite överraskande…


Vad blev det av gunghästen? "The Rocking Hot Dog" av Jaime Hayon och Nienke Klunder är del av utställningen American ChateauSpring Projects i London. Objekten lär hämtat inspiration i en mixa av amerikans popkultur och europeiskt hantverk, och beskriv som ” icons of the american fast-food dream - a versailles meets disneyland hybrid".

Tyskt pålägg, korvmattor från Wurstteppich.


Jätte prinskorv! Den nio meter långa och flexibla sittmodul Bulldang har designats av japanen Hirohiko Kamiya.

18.10.09

Bokstavligt tolkat

Ibland kan man bli lite osäker på design, är detta verkligen en pall...eller.
Men tydligare än så här kan det knappast bli (förutsatt att man kan språket och inte är analfabet).



Nyligen uppmärksammade hemfeber bordet The Table (T=bord, a, b, l+e = stolar) från japanska Kamiya Design och pocket hylla READ skapade genom samarbete mellan Bofink och SE Inredning, dessa produkter påminde mig och en italiensk fläktkåpa. Översatt till italienska blir fläktkåpa cappa i likhet med bokstaven K, fyndigt…

Räcker inte dessa bokstäver till så erbjuder set26 hela alfabetet i form av hyllor och skåp.


13.10.09

Efter regn kommer solsken

Igår kom hösten hit…dags att leta ljuspunkter för att ta sig genom det tätnande oktobermörkret.


1-HMs Jimmy Choo samarbete gör november månad lite festligare. Super stillettklackar, strass och nitar skriker allt annat än höst depression! via


2- Jag var på IKEA i helgen och där blinkade redan slingorna i plastgranarna, glöggen och pepparkakor stod på hyllorna. Julmys, någon som redan provat Blossa 09 kanske?


3- Planering för designevent nr 1. Vill man hitta billigt fly och hotell till designveckan i Milano i april gäller det att vara ute i god tid. Mina tjejer har redan bokat flyg - ser verkligen framemot att design mingla med dem, bara sex månader kvar…

6.10.09

Höstfärger i bokskogen

Hösten är vacker men visst är det tråkigt när kylan och mörkret kommer. Jag är glad att jag fyller år på hösten det lättar liksom upp den annars lite tunga höststämningen. Visst dock inte att jag delade födelsedag med en bokhylla... även IKEA passar på att hålla kalas i höst; det för att bokhyllan Billy bli 30 år.
Firandet i IKEA varuhusen startar måndagen den 12 oktober (men redan på bokmässan i Göteborg hyllades visst 30-åringen med en egen bok salong). Billy finns i år i nya färger samt en specialdesignad serie av Annika Bryngelson, i begränsad upplaga. Har man inte plats för en bokhylla (till) kan man köpa bokstödet Billy eller IKEAs bok om Billy hyllan.

Franska IKEA firar Billy genom att låter kunderna dela med sig sina personliga Billylösningar. Jag blev direkt "fan" av Funny Billy, en rumsavdelare, där hyllans bakstycke verkar utbytt till halvtranperent färgad plast, Nice!