27.3.09

Ska IKEA verkligen lansera en miljöbil?


Det vekar så om man ska tro kampanjen som presenteras på franska IKEAs site. Nedräkning pågar och det rullande siffrorna stannar
(31 mars) lagom till 1 april april... Finns det överhuvudtaget en bil under överdraget? Namnet LEKO känns mer aprilskämt än miljöbil, hade den hetat REKO hade jag kanske köpt konceptet om morgondagens ultra ekonomiska och bränslesnåla bil. Bil eller inte, pr kampanjen verkad lyckad med tanke på all uppmarksamhet. Fram till den 31 kan vi bara vänta och spekulera.

25.3.09

Lekfullt


Hörde att Ung7 visas i Malmö på Form/design Center just nu och fram
till 26 april. Kanske kan man hinna en tur dit vid nästa Sverige besök, än har jag bara sett pressmaterialet. Kände inte igen några namn och tyckte många objekt var mer konst(iga) än designiga. Min favorit blev Jenny Lundgren enkla och skojiga klisterdekaler som förvandlar gamla plastförpackningar till roliga gubbar att kan leka med.

23.3.09

Hemtrevligare?


Visst har du i hittat fiffga lösningen på flera inredningsproblem hemma. Dela med dig av dina ideer, och du kan vinna inredning för 25000 kr från Room, i Elles interiörs inredningstävling. Ladda upp din bild före den 1 april, håll tummarna.

18.3.09

Snickra ihop nått till middag


Jag researchar sektorn rivjärn för ett projekt på jobbet.
Gillar verkligen produkten som Guzzini tagit fram, den sticker ut.

Utökade min sökning på google och kollade raspar, då hittade jag denna... Ett snickarredskap för att fixa kurvade och konkava trappräcken. Ser enkelt ut som en böjd fil med en bit slang som grepp, verkligen fiffigt fixat. Och från rasp till rivjärn är steget inte sa långt...

16.3.09

Framtid Åhlens?

Riktigt snabb måste du vara om du vill bli grafiker hos Åhlens, ansökningstiden går ut idag. Alternativet kan vara att fram till den 24 april delta i Åhlens designtävling med temat (så passade med våren i antågande) en vänlig grönskas rika dräkt. Lycka till!

10.3.09

Designpyssel

Så här i kristider kan den kreative och händige trots allt unna sig lyxiga design prylar, vad sägs om en "nästan le klint”. Här hittar du instruktioner. Förlagan (bild tv) Le klint 57 är 14 cm i diameter och designad av Esben Klint, Philip Bro Ludvigsen och Thomas Krause. Med lite tålamod har du en snygg lampa samt 1500kr i spargrisen. Visar du dej vara en hejare på att vika är det bara att ges sig på större och komplexare modeller. Pyssla lugnt...

2.3.09

Happy Birthday Barbie!


Allas vår girl Barbie blir 50 år i vår. Hennes visuella ålder och storlek förblir dock ett mysterie. Men visst du att henne fullständiga namn är Barbara Millicent Roberts?
Barbie fanns nyligen att skåda, lite mindre plastig än vanlig men extremt moderiktig, på Fashion Week i NY.

(Visst liknar nyaste Barbie (t.v) Charlotte Perelli?)